ECHOGRAFIE

Echografie leent zich bij uitstek voor oppervlakkige aandoeningen. Denk hierbij aan aandoeningen van de schouder zoals peesklachten en slijmbeursontstekingen.

Het echografisch onderzoek zal worden uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide echografisten. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een echografisch onderzoek zal uw behandelende therapeut(e) een kort verslag maken over uw blessure en dit overleggen met de echografist. Zodoende kan de volle tijd gebruikt worden aan het onderzoeken van uw blessure.


Online direct uw eerste afspraak inplannen!

Komt u voor de eerste keer? Of voor behandeling van een nieuwe klacht? Vul dan ons formulier in of WhatsApp met ons team via de button rechts onderin. Er wordt spoedig contact met u opgenomen.


Afspraak maken

Wat is echografie?

Bij een echografie worden beelden gemaakt van weefsels en organen met behulp van ultra-geluidsgolven. Deze ultra-geluidsgolven worden uitgezonden met behulp van een zogeheten transducer, die over uw huid wordt bewogen. De geluidsgolven worden door verschillen (in dichtheid) van het weefsel in verschillende golflengten weerkaatst en door de transducer opgevangen. Vervolgens worden deze signalen weer door een computer in beelden omgezet.
Waar is echografie geschikt voor?

Echografie leent zich bij uitstek voor oppervlakkige aandoeningen. Denk hierbij aan aandoeningen van de schouder zoals peesklachten en slijmbeursontstekingen. Ook rond de elleboog en pols/hand is echografie zeer nuttig. Achillespeesklachten, spierletsels en afwijkingen aan het bot zijn uitstekend te zien. Evenals aandoeningen van de enkel en de knie. Een aantal onderdelen van knie is niet goed met echo te beoordelen. Voor de heup geldt hetzelfde. De heup ligt wat dieper, maar ook hiervan zijn nog acceptabele beelden te maken.
Behandelmethoden

Hoe gaat het in zijn werk?

Het echografisch onderzoek zal worden uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide echografisten. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een echografisch onderzoek zal uw behandelende therapeut(e) een kort verslag maken over uw blessure en dit overleggen met de echografist. Zodoende kan de volle tijd gebruikt worden aan het onderzoeken van uw blessure.

Op uw huid wordt geleidingsgel aangebracht om het contact tussen huid en transducer te verbeteren. Door de transducer nu over de huid te bewegen wordt geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te creëren. De beelden worden vastgelegd en de uitkomst ervan wordt aan uw behandeldossier toegevoegd. Echografie is pijnloos. De geleidingsgel voelt koud aan. Echografie heeft geen bijwerkingen.Uw team van specialistenEchografist

Wibbo Hummelen (MSPT)

Specialisaties: Echografie, Shockwave, EPTE

BIG-nummer: 49065402704
Locatie(s): De Mirandabad

contact Wibbo


Bas Honselaar

Fysiotherapeut

drs. Bas Honselaar (MSc)

Specialisaties: (Sport)fysiotherapie, (Sport)revalidatie, Echografie, Knie/Enkel specialist, Fysiotherapiewetenschapper, Maatschapslid FysioPlus

BIG-nummer: 19053460604
Locatie(s): De Mirandabad

contact Bas


Ellie Stroethoff

Bekkenfysiotherapeut

Ellie Stroethoff

Specialisaties: Bekkenfysiotherapie, Locatiemanager De Oostoever

BIG-nummer: 39035137204
Locatie(s): De Wolkenkrabber, De Oostoever

contact Ellie


Hoe gaat het in zijn werk?


Het echografisch onderzoek zal worden uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide echografisten. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een echografisch onderzoek zal uw behandelende therapeut(e) een kort verslag maken over uw blessure en dit overleggen met de echografist. Zodoende kan de volle tijd gebruikt worden aan het onderzoeken van uw blessure.

Op uw huid wordt geleidingsgel aangebracht om het contact tussen huid en transducer te verbeteren. Door de transducer nu over de huid te bewegen wordt geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te creeren. De beelden worden vastgelegd en de uitkomst ervan wordt aan uw behandeldossier toegevoegd. Echografie is pijnloos. De geleidingsgel voelt koud aan. Echografie heeft geen bijwerkingen.


Hoe lang duurt het en wat zijn de kosten?


Het onderzoek duurt circa 20 minuten. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van uw arts. Echografisch onderzoek wordt nog niet vergoed door uw zorgverzekeraar. De kosten voor een echografisch onderzoek zijn €40,- welke achteraf gefactureerd worden.


Plan van aanpak


Intake

Samen brengen wij jouw klacht in beeld om de juiste aanpak op toe te kunnen passen.

Overleg

Door ons grote team aan specialisten onder 1 dak overlegt de therapeut, wanneer nodig en zonder additionele kosten, met een therapeut van een ander specialisme (bijvoorbeeld Manuele therapie)

Behandelplan

In de meeste gevallen gaat het om meerdere behandelingen om tot het optimale herstel te komen. Wij stellen een behandelplan op en bespreken deze met jou

Aan de slag

Welke methode het ook is, we gaan samen aan de slag. Op weg naar een – zover mogelijk – klachtenvrij resultaat

Alle specialismen onder één dak


Bij alle drie de Amsterdamse praktijken van FysioPlus, bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit fysiotherapie en zorg. Altijd éxtra aandacht voor u, de cliënt. Altijd de juiste behandelmethode volgens de nieuwste medische inzichten. Altijd de juiste specialistische vakkennis en vaardigheden, omdat FysioPlus is aangesloten bij de belangrijkste brancheorganisaties. Alle fysiotherapeuten van FysioPlus zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register. Dit houdt in dat zij voldoen aan alle (bij-) scholingseisen gesteld door de beroepsgroep fysiotherapie (KNGF).

 • KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie)
 • NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg)
 • NVFB (Nederlandse Vereniging Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek)
 • NVMT (Nederlande Vereniging Manuele Therapie)
 • NVFK (Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie)
FysioPlus wordt beoordeeld met een 9,2!

Reviews van patienten


Zeer bekwaam, rustig en professioneel. Veilig gevoel ondanks coronatijd. Positief is de benadering en vooral het geweldige resultaat!

Inschrijven of een vervolgafspraak inplannen?

Direct online uw afspraak inplannen


Bij FysioPlus kunt u veelal binnen 24 uur terecht, zelfs in de avonden en op zaterdag (m.u.v. zon- en feestdagen). Wilt u direct een afspraak maken? Belt u dan met: 020 – 679 44 97. Raadpleeg de What’s App functie of maak direct online een afspraak via onderstaand formulier.


  Voornaam:

  Uw achternaam: *

  Uw e-mailadres: *

  Uw telefoonnummer: *

  Selecteer voorkeur afspraakdatum: *

  Toelichting of omschrijving

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Selecteer afspraakdatum: *

  Vervolgafspraak bij:

  Maak een keuze: *

  Selecteer afspraakdatum: *


     Openingstijden


  Maandag
  8:00 – 22:00 uur
  Dinsdag
  8:00 – 22:00 uur
  Woensdag
  8:00 – 22:00 uur
  Donderdag
  8:00 – 22:00 uur
  Vrijdag
  8:00 – 22:00 uur
  Zaterdag
  9:00 – 12:20 uur
  Zondag
  Gesloten


  Locaties


  FysioPlus de Wolkenkrabber
  Deltastraat 2, 1078PC Amsterdam (Zuid)


  FysioPlus De Mirandabad
  De Mirandalaan 9, 1079 PA Amsterdam (Zuid)


  FysioPlus Oostoever Sloterplas
  Bonnefantenstraat 8,
  1064 PN Amsterdam (West)


  FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor uw klacht


  Spier- en peesklachten

  Last van spier- en/of peesklachten?


  Naar de pagina

  Sportblessures

  Herstel van een sportblessure?


  Naar de pagina

  Copyright door FysioPlus 2024. Alle rechten voorbehouden.