OEDEEMTHERAPIE

De oedeemfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut en ter zake kundig bij ophoping van vocht en specifieker lymfevocht.

De oedeemfysiotherapeut behandelt adequaat de afvoer van uw lymfoedeem en is daarnaast deskundig op gebied van bewegen, uw houding en uw ademhaling. 


Online direct uw eerste afspraak inplannen!

Komt u voor de eerste keer? Of voor behandeling van een nieuwe klacht? Vul dan ons formulier in of WhatsApp met ons team via de button rechts onderin. Er wordt spoedig contact met u opgenomen.


Afspraak maken

Wat doet de oedeemfysiotherapeut?

De oedeemfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut en ter zake kundig bij ophoping van vocht en specifieker lymfevocht. Lymfoedeem gaat niet vanzelf over. De oedeemfysiotherapeut behandelt adequaat de afvoer van uw lymfoedeem en is daarnaast deskundig op gebied van bewegen, uw houding en uw ademhaling.

Wat is oedeem?
Oedeem is een vochtophoping ergens in het lichaam. Vaak zie je het bij dikkere voeten na lang zitten of staan en bij warm weer als de circulatie niet meer 100% is. Dit gaat weer weg als je in beweging gaat of een nachtje geslapen hebt.

Wat is lymfoedeem?
Lymfoedeem gaat niet vanzelf weg. Het is een vochtophoping door een niet goed functionerend lymfafvoer systeem. Vaak ten gevolge van een operatie waarbij lymfklieren zijn verwijderd of door bestraling. Lymfoedeem zit vaak aan een zijde van het lichaam, meestal is een hand of arm of been verdikt. De huid wordt meer gespannen, het betreffende lichaamsdeel voelt zwaarder aan. De omvang neemt toe. Lymfoedeem is niet pijnlijk maar het kan u hinderen in uw dagelijkse bezigheden. Als er sprake is van littekenweefsel in het oedeemgebied kan er meer beperking zijn van bewegen.
Klachtenbeeld

Bijna altijd na operatie of na bestraling cq chemo kan verminderde afvoer van vocht ontstaan; vaak lymfvochtophoping in de volgende regio’s:  

 • Borstregio/arm 
 • Liesregio/buik/been
 • Hals/schouderregioBehandelmethoden

Manuele lymfdrainage
Een zachte massagetechniek ter stimulering van de afvoer van lymfvocht 

Compressietherapie
Soms wordt er gebandageerd om de afname van omvang van het ledemaat snel te  realiseren. Daarnaast zal er een elastische kous worden aangemeten om het effect te  behouden. 

Oefentherapie
Door gerichte oefeningen die u krijgt van uw oedeemfysiotherapeut kunt u de beweging en  functie van het betreffende ledemaat verbeteren. Vaak is er naast het lymfoedeem ook een  verminderde mogelijkheid tot bewegen of verminderde spierkracht in het operatiegebied. Daarnaast is gerichte revalidatietraining onder begeleiding wenselijk. Bewegen is heel  belangrijk! 

Ademtherapie
Specifieke oefeningen gericht op verbeterde buikademhaling verbetert ook de afvoer van  vocht. 

Uitleg en voorlichting
Informatie over huidverzorging, voeding, preventie, bewegen en zelfhulp. Daarnaast  begeleiding in het opbouwen van uw dagelijkse activiteiten. Aanleren van zelfmanagement 

Lymftaping
Specifieke tape wordt gebruikt die de huid iets optilt bij bewegen waardoor de onderhuidse  circulatie verbetert en de afvoer van lymfvocht beter gaat.Uw specialist bij FysioPlus


Arjan Lehman de Lehnsfeld

Fysiotherapeut & Acupuncturist.

Arjan Lehman de Lehnsfeld

Specialisaties: Fysiotherapie, Lymfedrainage, Bindweefselmassage, Dryneedling, Acupunctuur, Maatschapslid FysioPlus

BIG-nummer: 19034324404
Locatie(s): De Wolkenkrabber

contact Arjan


Wat doet de oedeemfysiotherapeut?


De oedeemfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut en ter zake kundig bij  ophoping van vocht en specifieker lymfevocht. Lymfoedeem gaat niet vanzelf over. De  oedeemfysiotherapeut behandelt adequaat de afvoer van uw lymfoedeem en is daarnaast deskundig op gebied van bewegen, uw houding en uw ademhaling. 

Wat is het lymf afvoersysteem?
Door ons hele lichaam lopen lymf afvoerbanen en zitten lymfklieren of lymfknopen. Vooral in de oksels, liezen, buik en in de hals zitten veel lymfklieren. De lymf afvoerbanen transporteren het vocht met afvalstoffen en eiwitten. De lymfklieren hebben een zuiverende werking en is essentieel bij de afweer. Als het lymfvocht gezuiverd is, komt het in het halsgebied weer terug in de bloedbaan. Dit proces gaat de hele dag door. Belangrijk bij afvoer is bewegen.


Plan van aanpak


Intake

Samen brengen wij jouw klacht in beeld om de juiste aanpak op toe te kunnen passen.

Overleg

Door ons grote team aan specialisten onder 1 dak overlegt de therapeut, wanneer nodig en zonder additionele kosten, met een therapeut van een ander specialisme (bijvoorbeeld Manuele therapie)

Behandelplan

In de meeste gevallen gaat het om meerdere behandelingen om tot het optimale herstel te komen. Wij stellen een behandelplan op en bespreken deze met jou

Aan de slag

Welke methode het ook is, we gaan samen aan de slag. Op weg naar een – zover mogelijk – klachtenvrij resultaat

Alle specialismen onder één dak


Bij alle drie de Amsterdamse praktijken van FysioPlus, bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit fysiotherapie en zorg. Altijd éxtra aandacht voor u, de cliënt. Altijd de juiste behandelmethode volgens de nieuwste medische inzichten. Altijd de juiste specialistische vakkennis en vaardigheden, omdat FysioPlus is aangesloten bij de belangrijkste brancheorganisaties. Alle fysiotherapeuten van FysioPlus zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register. Dit houdt in dat zij voldoen aan alle (bij-) scholingseisen gesteld door de beroepsgroep fysiotherapie (KNGF).

 • KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie)
 • NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg)
 • NVFB (Nederlandse Vereniging Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek)
 • NVMT (Nederlande Vereniging Manuele Therapie)
 • NVFK (Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie)
FysioPlus wordt beoordeeld met een 9,2!

Reviews van patienten


Zeer bekwaam, rustig en professioneel. Veilig gevoel ondanks coronatijd. Positief is de benadering en vooral het geweldige resultaat!

Inschrijven of een vervolgafspraak inplannen?

Direct online uw afspraak inplannen


Bij FysioPlus kunt u veelal binnen 24 uur terecht, zelfs in de avonden en op zaterdag (m.u.v. zon- en feestdagen). Wilt u direct een afspraak maken? Belt u dan met: 020 – 679 44 97. Raadpleeg de What’s App functie of maak direct online een afspraak via onderstaand formulier.


  Voornaam:

  Uw achternaam: *

  Uw e-mailadres: *

  Uw telefoonnummer: *

  Selecteer voorkeur afspraakdatum: *

  Toelichting of omschrijving

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Selecteer afspraakdatum: *

  Vervolgafspraak bij:

  Maak een keuze: *

  Selecteer afspraakdatum: *


     Openingstijden


  Maandag
  8:00 – 22:00 uur
  Dinsdag
  8:00 – 22:00 uur
  Woensdag
  8:00 – 22:00 uur
  Donderdag
  8:00 – 22:00 uur
  Vrijdag
  8:00 – 22:00 uur
  Zaterdag
  9:00 – 12:20 uur
  Zondag
  Gesloten


  Locaties


  FysioPlus de Wolkenkrabber
  Deltastraat 2, 1078PC Amsterdam (Zuid)


  FysioPlus De Mirandabad
  De Mirandalaan 9, 1079 PA Amsterdam (Zuid)


  FysioPlus Oostoever Sloterplas
  Bonnefantenstraat 8,
  1064 PN Amsterdam (West)


  FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor uw klacht


  Herstel na operatie

  Herstel voor en na een operatie zoals een nieuwe knie?


  Naar de pagina

  Herstel na kanker

  Herstel tijdens of na een behandeling van kanker?


  Naar de pagina

  Copyright door FysioPlus 2024. Alle rechten voorbehouden.