Bekkenfysiotherapie, Locatiemanager De Oostoever

Ellie Stroethoff

Specialisaties: Bekkenfysiotherapie, Haptonomie
Ellie Stroethoff

Plan uw afspraak

Aanwezig & locatie(s)
CONTACT INFORMATIE

BIG-nummer: 39035137204


“Persoonlijke aandacht, vertrouwen, uitleg en coaching staan centraal.“

In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Amsterdam en sindsdien werkzaam bij FysioPlus. De haptonomieopleiding heb ik in 1987 afgerond en dat jaar ben ik een van de eerste fysiotherapiecursussen voor bekkenbodemklachten( toen nog genoemd fysiotherapie bij gynaecologieklachten) gaan volgen. Sindsdien heb ik jaarlijks diverse bijscholingen op bekkengebied gevolgd. Van 1992 tot 1999 heb ik groepslessen voor zwangere vrouwen voor en na de bevalling gegeven, inclusief babymassage en gym voor moeder en baby. In 2007 heb ik het SOMT afgerond en sindsdien ben ik geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Ik vind het leuk dat ik de hele ontwikkeling van de Bekkenfysiotherapie vanaf het begin tot nu aan toe heb meegemaakt. Tevens behandel ik patiënten met allerlei lichamelijke spanningsklachten met ontspanningstherapie op haptonomische basis. Het is voor mij een uitdaging om patiënten d.m.v. uitleg en informatie bewust te maken van het ontstaan van hun klachten. Zodat zij gemotiveerd raken om hun oefeningen en adviezen toe te passen in de A.D.L.( activiteiten van het dagelijks leven).

“Het is voor mij een uitdaging om patiënten d.m.v. uitleg en informatie bewust te maken van het ontstaan van hun klachten.”

Ik ben deel van een netwerk van verloskundigen en specialisten( chirurgie, continentieverpleegkunde, gynaecologie, MDL, psychologie, seksuologie en urologie) in Amsterdam. Ik vind samenwerken bijzonder belangrijk. Ik behandel vaak patiënten met overactieve bekkenbodemklachten, denk hierbij o.a. aan obstipatie, niet goed kunnen uitplassen en pijn bij vrijen. Deze klachten kunnen afzonderlijk voorkomen maar ook gekoppeld. Het overleg met de verschillende behandelaars vindt regelmatig plaats.

De haptonomie is de rode draad binnen mijn behandeling, zowel bij het aanleren van spiergevoel als het leren luisteren naar het eigen lichaam, maar ook bij het zoeken naar het juiste evenwicht tussen de belasting en belastbaarheid van het bekken/lichaam. Ik vind het een uitdaging om patiënten weer in contact met hun lichaam en dus hun bekken met bodem te brengen.

Naast de individuele begeleiding werk ik ook in onze revalidatieruimte met fitnessapparatuur. Ik ben werkzaam in West op de locatie: Oostoever Sloterplas en in Zuid: locatie de Wolkenkrabber. Van 1986 t/m 2019 ben ik lid geweest van de maatschap en sinds 1987 ben ik coördinator van de Bekkenfysiotherapie FysioPlus.

Het Team Bekkenfysiotherapie FysioPlus
Het team bestaat uit 1 ZwangerFit docente, 1 MamaFit docente en 3 geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Wij hebben regelmatig onderling overleg en verwijzen indien nodig naar elkaar door, als de klachten specifieke aanpak vereisen. De Bekkenfysiotherapie FysioPlus werkt ook nauw samen met de psychosomatisch fysiotherapeut, de manuele therapeut, de oedeemtherapeut en de acupuncturist binnen FysioPlus.

Ik ben tevens lid van de NVFB( Nederlandse Vereniging Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek) de SBP( Stichting Bekkenbodem Patiënten) en participant van de vakinhoudelijke werkgroep: Werkgroep Bekkenfysiotherapie Amsterdam (I.O.F.RAMS 01).


Een woord van onze patiënten

WAT PATIËNTEN ZEGGEN OVER ELLIE


Ik voelde mij vertrouwd en serieus genomen.


PROFESSIONEEL


Neem contact met ons op of bezoek ons op één van onze locatiesOPENINGSTIJDEN


Maandag
8:00 – 22:00 uur
Dinsdag
8:00 – 22:00 uur
Woensdag
8:00 – 22:00 uur
Donderdag
8:00 – 22:00 uur
Vrijdag
8:00 – 22:00 uur
Zaterdag
9:00 – 14:00 uur
Zondag
Gesloten

DIRECT UW AFSPRAAK MAKEN

BEZOEK ONS


FysioPlus de Wolkenkrabber
Deltastraat 2, 1078PC Amsterdam (Zuid)
@: wolkenkrabber@fysioplus.nl


FysioPlus De Mirandabad
De Mirandalaan 9, 1079 PA Amsterdam (Zuid)
@: mirandabad@fysioplus.nl


FysioPlus Oostoever Sloterplas
Bonnefantenstraat 8,
1064 PN Amsterdam (West)
@: oostoever@fysioplus.nlPLAN NU

Maak nu direct een afspraak

Via WhatsApp, of via onderstaand formulier.


  Voornaam:

  Uw achternaam: *

  Uw e-mailadres: *

  Uw telefoonnummer: *

  Selecteer voorkeur afspraakdatum: *

  Toelichting of omschrijving

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Selecteer afspraakdatum: *

  Vervolgafspraak bij:

  Maak een keuze: *

  Selecteer afspraakdatum: *


     FysioPlus, fysiotherapie met éxtra aandacht voor u en uw situatie


  Copyright door FysioPlus 2024. Alle rechten voorbehouden.